Ара мюзик обявява конкурс за изработка на ново фирмено лого
Български | English | Вход
facebook twitter rss
«
АлисияВаняАнгелЕмануелаДебораDJ ДамянДжина СтоеваВанесаИва ДавидоваИвенаРадостина ПаньоваРуминаСтефани
»

Николина Чакърдъкова представя Най – голямото богатство

02.12.20130

На 11.12.2013г. и на 12.12.2013г.в Зала 1 на НДК ще се състои събитието на годината. След шестгодишно затишие Николина Чакърдъкова ще изпее най – съкровените си мисли и чувства в новия си спектакъл „Най – голямото богатство…”. Всички зрители ще се потопят в магията на българския фолклор с много музика и песни, чрез неповторима хореография и костюми, сред  невиждан декор. Ще покажем нашето виждане за фолклора днес, в 21 век. Редом до нея ще бъдат Неврокопски танцов ансамбъл и Оркестърът на Фолклор ТВ.

„Най – голямото богатство…” в живота, както се пее в една от песните,е здравето, силата, мирът, любовта. На това се крепи света, това е смисълът на съществуването ни като хора. Николина Чакърдъкова споделя, че  най – хубавото нещо, което човек може да прави, е да дава. Тя може с песни и танци да дава настроение. Друг може да дава любов – любов към ближния, любов към децата, към родното място, към родина; да бъде съпричастен към болката и нуждата на другия. Когато човек се научи да дава, тогава наистина оценява, че „Най – голямото богатство…” е здравето, силата, мирът, любовта и възможността да можеш да подариш щастие. Тя иска да помогне и на другите хора, чрез музика, песни, танци и много настроение, да осъзнаят и оценят това богатство.

За първи път в България Николина Чакърдъкова ще преплете българския фолклор с най – новите и модерни технологии. Декорът на спектакъла е невиждан до сега. На 200 кв. м. ще бъде изграден естествен декор, който е копие на фасадата на Историческия музей в гр. Гоце Делчев. Музеят не е избран случайно, защото най – голямото богатство на нашия народ- историята ни, духът на отминалото време е съхранен през всички години в музеите. Картините на сцената ще се променят всеки път в зависимост от настроението на песните, музиката и танците. Всичко ще оживява на сцената благодарение на 3D mapping.

Този път всички почитатели на Николина Чакърдъкова ще я видят и в  по-друга светлина. Ще я видят много пееща, улегнала, смирена, красива, но в края на спектакъла отново ще се насладят и на своята енергична, пееща и танцуваща Николина, каквато я познават през годините.

На сцената, заедно с Николина Чакърдъкова ще бъдат 20 танцьора от Неврокопски танцов ансамбъл, 15 музиканта от Оркестъра на Фолклор ТВ и трима бек вокалисти от Школа „Николина Чакърдъкова”.  Те ще свирят и пеят изцяло на живо, пременени в красиви костюми и ще бъдат в тясна връзка с картината и духа, който ще виждат и слушат зрителите на сцената.

За спектакъла са изработени  над 100 нови костюма, четири от които специално за Николина Чакърдъкова. Във всички  костюми са вплетени мотиви от македонския край, с ръчно изработена бродерия от сърма от жена, в чийто род този занаят се предава повече от  300 години от поколение на поколение.

От началото на своя творчески път Николина Чакърдъкова  поверява хореографията на своите спектакли на доц. Георги Хинов. И този път те заедно сътвориха неповторима хореография, която кара хората да заиграят заедно с танцьорите на сцената.

След новите песни от спектакъла,  магията, която е била на сцената ще се пренесе при публиката. По традиция в края Николина ще слезе при хората и те заедно ще изпеят любимите си песни. Публиката ще бъде част от спектакъла, ще може да пее и танцува заедно с нея.

Спектакълът„Най – голямото богатство…” прави един ваш ден, различен от другите дни, а след този ден ще виждате и вашия живот по-различно.

Коментари: Коментирай

За да коментираш трябва да си регистриран потребител Вход

Предстоящи събития
23
ЮЛИ
Сряда
Алисия - Участие
Варна - PREMIUM BEACH CLUB
23
ЮЛИ
Сряда
Дебора - Участие
Обзор - EVENT 87
23
ЮЛИ
Сряда
Ангел - Участие
Кърджали - Club AURA
24
ЮЛИ
Четвъртък
Алисия - Участие
Пловдив - GALAXY LIVE CLUB
25
ЮЛИ
Петък
Емануела - Участие
Пловдив - SECRETS
25
ЮЛИ
Петък
Алисия - Участие
Ботевград - Club Night & day
25
ЮЛИ
Петък
Стефани - Участие
Силистра - Club ORBITA
26
ЮЛИ
Събота
Ангел - Участие
Силистра - PLAZZA DANCE CENTER
26
ЮЛИ
Събота
Алисия - Участие
Дупница - Плувен комплекс "Парка"
27
ЮЛИ
Неделя
Алисия - Участие
Бургас - PLAZZA DANCE CENTER
29
ЮЛИ
Вторник
Емануела - Участие
Слънчев бряг - КаручкатЪ
30
ЮЛИ
Сряда
Емануела - Участие
Варна - 4as pik
30
ЮЛИ
Сряда
Ваня - Участие
Обзор - EVENT 87
30
ЮЛИ
Сряда
Ангел - Участие
Приморско - М-на "ВЪЛЧАН ВОЙВОДА"
30
ЮЛИ
Сряда
Алисия - Участие
София - PLAZZA DANCE CENTER
© АРА МЮЗИК 2011 - Всички права запазени.
уеб дизайн и разработкауеб дизайн от линксити